Ajankohtaista Hakolan tilallaKesän 2019

Leireille ilmoittautuminen alkanut


15.11.2017

Aurinkosähkön tuotanto Hakolan tilalla


21.2.2017

Green care Hakolan tilalla esitys.


9.11.2013

Hakolan tilalle myönnettiin Keski-Suomen ympäriskökasvatus palkinto Kolkutin 2013Sivujen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Pekka Hintikka. Sivut päivitetty 22.2.2019


OMAVARAISUUS MEILLÄ


Olemme innostuneet omavaraisuudesta niin, että siitä on tullut meille rakas harrastus ja elämäntapa.


Kaikki  sai alkunsa halustamme maksaa velkamme suunniteltua nopeammin huolimatta kiristyneestä tilanteesta pientilojen elinmahdollisuuksien suhteen. Meillä oli sisua ja halua näyttää, että pienelläkin maatilalla voi pärjätä ja saada runsaan toimeentulon, ei tosin rahallista, mutta arvokkaampaa. Se on elämää, isolla E:llä.


Helppoa ja kevyttä tällainen elämä ei ole missään vaiheessa vuotta. Vihannesviljely ja lihakarjanhoito on pääelinkeinomme. On vaikea vetää rajaa, mistä alkaa omavaraisuuselämäntapa suhteessa ammattityöhön, ne menee käsikädessä.  Pitkiä päiviä saa tehdä, varsinkin kesällä. Siitä huolimatta ja tavallaan myös siitä johtuen koemme , että elämäntapamme on hyvin antoisaa sekä fyysisesti, että henkisesti. Monipuolinen fyysinen työ ei kuluta vaan vahvistaa.


Omavaraisuus elämäntapana

vaan vahvistaa

menoihin


Lue lisää omavaraisuudestamme:
koska ihmisiä kiinnostaa omavaraisuus. Voimme  kertoa, näyttää ja opettaa sen, mitä me olemme oppineet omavaraisen elämäntapamme aikana.